Fotografie

Frumusetea siluetelor umane captate in fotografii

Edward Weston a scris de mai multe ori despre fotografierea “chintesenței” fiecărui subiect, fie că este vorba de corpul uman sau de un specimen botanic. Explorarea senzualității și melancoliei – Un stat al naturii, un nou proiect al fotografului Daniel Dorsa și producătorul Tina Michelle Chen de la echipa Creative ROOT, este o privire contemporană asupra principiilor pe care artiștii le-au luptat de generații; după zece ani după Weston, au pornit în căutarea acelor adevăruri evazive, dar “chintesente” despre trupurile, relațiile noastre și dorințele noastre.

Aici, modelele Jullian Culas și Angela Carter locuiesc în genul lor de grădină a Edenului. Ei se află înconjurați de plante luxuriante, dar minime, văzute mai ales în umbre care dans prin piele. Carter este un dansator aerian, iar Culas este un model de moda inalta, facand o pereche unica, iar in timp ce Dorsa lucreaza in culori, echipa a ales alb-negru pentru aceasta serie. “Există o anumită intimitate în fotografierea alb-negru – o tăcere care vorbește în volume”, spune Chen. Filmul a avut loc la studioul ROOT BKN și, odată cu trecerea timpului, au apărut noi forme, forme și obiecte vizuale.

“Era un cadru în care Angela îl ținea pe Jullian, își amintește Chen. “[A fost] reminiscentă de o nouă tulpină înfloritoare înfășurată în jurul unui tulpină cultivată deja formată. Frumusețea și senzualitatea formei umane față de lumina naturală care se scurge în studio a lovit într-adevăr o notă pentru mine. “Echipa sa abținut de la orice altceva decât retușarea minimală pentru imaginile State of Nature; spre deosebire de viețile noastre moderne, au dorit ca fotografiile finale să fie la fel de reale și cât se poate de pure.

Într-o cultură digitală, este ușor să pierdem legătura cu lumea naturală și, prin extensie, cu sinele nostru. Aici, Carter și Culas se află suspendați în spațiu, fără nici un mediu fix care să-i rădăcească ferm în trecut, în prezent sau în viitor. Ele nu aparțin nicăieri și niciodată în mod special, și din acest motiv, ar putea fi oriunde în orice moment. Ele sunt imediat anonime și familiare, ca și cum Chen și Dorsa au desprins straturile pentru a dezvălui elementele esențiale ale experienței noastre – și chiar chintesența celor care suntem în relație unul cu celălalt.

Asa Marie Camnert a făcut casting-ul pentru Explorarea senzualității și melancoliei – o stare a naturii, iar Stacey Louise Grant a făcut părul și machiajul. Asistentul lui Daniel Dorsa era Spencer Wells, iar asistentul lui Tina Chen era Molly Jordan.