Fotograf profesionist

Despre mine

Sedinta foto profesionala - Florentina Ionita

Am capatat pasiunea pentru fotografii odata ce am inceput sa lucrez in acest domeniu, fotagrafiind copii. Pe parcursul anilor, am trecut prin mai multe zone de foto pentru ca voiam sa-mi diverific portofoliul. Asa am inceput sa fac fotografiez in zona boudoir, nude, fashion si sa constat ca este un gen de fotografie care ma atrage din ce in ce mai mult. A fotografia copii, familii, cupluri si modele nud sunt doua categorii diferite insa care mie imi plac in egala masura. De-a lungul timpului, am incercat sa le tin separate si apoi sa renunt la una dintre ele, focalizandu-ma pe o singura zona pentru ca din toate lectiile de marketing, inveti ca in orice business iti trebuie o directie foarte bine stabilita. Dupa cum spuneam, insa, mie imi plac doua si in ambele situatii lucrez cu drag in care nu am timp sa ma plictisesc.

Dintotdeauna mi-a placut sa fiu independenta si sa muncesc, iar pasiunea pentru fotografie m-a ajutat foarte mult sa-mi depasesc multe bariere de care m-am lovit in timp si m-a facut sa iubesc aceasta meserie.

Fie ca e vorba despre o sedinta foto din categoria fashion, boudoir, nude, make-up sau o sedinta foto de familie sunt de parere ca trebuie sa se creeze o conexiune fotograf-model/e mai ales daca acesta/acestia sunt la prima sedinta foto si nu au experienta. Este necesar ca acesta sa se simta degajat si sa poata coopera, eliminand acel ‘’Eu nu stiu sa pozez’’. Eu cred ca exista frumusete in tot, nu exista om care nu stie sa pozeze, ci doar unul care nu a reusit sa fie el in fata camerei de fotografiat. Imi plac fotografiile care au scenariu, care spun o poveste, transmit emotie si imi place sa vad reactiile oamenilor la final, atunci cand primesc fotografiile prelucrate, mai ales in cazul celor care au fost pentru prima data la o sedinta foto unde prima replica a fost ’’Eu nu stiu sa pozez’’.

Cu alte cuvinte, fotografia nu este despre etichete. Nu este despre branduri. Este despre altceva care vine din interiorul tau.

Atunci cand am o sedinta foto, am deja stabilita o tema a shooting-ului, un concept si impreuna cu modelul/ modelele trasam cateva linii in functie de directia in care trebuie sa mearga fotografiile, insa fotografia nu este matematica, este departe de a insemna tipar, astfel ca se intampla intotdeauna ca de la proiectul initial sa ne abatem si sa ajungem la alte idei, pe care la fata locului le vedem mai potrivite, mai curajoase, mai bune.

Ca fotograf incerc ca la fiecare sedinta foto sa fac modelul sa-si regaseasca stilul, sa l reprezinte si sa poarte o imagine a ceea ce este. De aceea, sper sa gasiti in mine, nu doar fotograful cat si o persoana in fata careia sa puteti fi voi.