Fotograf – Florentina Ionita

Sunt fotograf de 6 ani si am ales sa lucrez in zona fashion / boudoir / nude pentru ca sunt domenii nonconformite, ce nu presupun urmarirea unui sablon, lucru pe care  mi l-am dorit din momentul in care m-am apucat de fotografie.

Din totdeauna mi-a placut sa fiu independenta si sa muncesc, iar pasiunea pentru fotografie m-a ajutat foarte mult sa-mi depasesc multe bariere de care m-am lovit in timp.

Am capatat pasiunea pentru imagini atunci cand am gasit un aparat de fotografiat vechi, pe film, care fusese al fratelui meu. Mai intai doar pasiune, apoi a devenit usor si job.

Fie ca e vorba despre o sedinta foto din categoria fashion, boudoir, nude, make-up, sunt de parere ca trebuie sa se creeze o conexiune fotograf-model, mai ales daca acesta este la prima sedinta foto si nu are experienta. Este necesar ca acesta sa se simta degajat si  sa poata coopera, eliminand acel ‘’Eu nu stiu sa pozez’’. Cred ca exista frumusete in tot, nu exista om care nu stie sa pozeze, ci doar unul care nu a reusit sa fie el in fata camerei de fotografiat.

Cu alte cuvinte, “Moda nu este despre etichete. Nu este despre branduri. Este despre altceva care vine din interiorul tau”. – Ralph Lauren.

Atunci cand am o sedinta foto, am deja stabilita o tema a shooting-ului, un concept si impreuna cu modelul, trasam cateva linii in functie de directia in care trebuie sa mearga fotografiile, insa fotografia nu este matematica, este departe de a insemna tipar, astfel ca se intampla intotdeauna ca de la proiectul initial sa ne abatem si sa ajungem la alte idei, pe care la fata locului le vedem mai potrivite, mai curajoase, mai bune.

Sunt fotograf si incerc ca la fiecare sedinta foto sa fac modelul sa-si regaseasca stilul, sa l reprezinte si sa poarte o imagine a ceea ce este. De aceea, sper sa gasesti in mine, nu doar fotograful cat si o persoana in fata careia poti fi tu.

Suna-ma!